Hoofdmenu

Actief in De BiltHulp nodig?
Telefoon: 0413 72 57 07

Hoofdcontent

WIJ(K) GELUK

Nieuwe buurtactie: Poster Hier woon ik!

De lockdown is verlengd. We leven, leren en werken dus ook de komende weken veel in (de buurt van) ons huis. Dat is niet altijd makkelijk, maar juist in je eigen straat, buurt of wijk kunnen we elkaar inspireren of tot steun zijn. Daarom hebben we een leuke actie bedacht. We hebben een poster gemaakt, waarop je jezelf kunt tekenen. Op de achterkant lees je hoe je van jezelf een stripfiguur kunt maken. En je kunt er nog een prijs mee winnen ook! De poster kan je downloaden en printen op BLIJSTIFTJe kan ook een print op A3 ophalen bij bibliotheek Idea. Als je de poster voor je raam hangt, leren je buurtgenoten je beter kennen. Want zeker in deze tijd, is een goede buur beter dan een verre vriendšŸ˜„.

 

Hartelijke groeten,

 

Team WIJ(K) GELUK

 

Over WIJ(K) GELUK

Corona heeft ons duidelijk gemaakt hoe belangrijk onze eigen buurt is. Wat kunnen we voor elkaar betekenen in een tijd dat we op veilige afstand van elkaar moeten blijven? Juist in je eigen straat, buurt of wijk kunnen we elkaar inspireren of tot steun zijn. Hoe creeren we geluksmomentjes in ons leven en dat van onze buurtgenoten? Wij willen WIJ(K) GELUK brengen in Gemeente De Bilt en willen je uitnodigen om na te denken over welke initiatieven jij zelf ook kan ondernemen. Op deze pagina vind je diverse suggesties. Er is altijd iets mogelijk dat past bij jou en jouw wijk. 

 

  • Bel eens aan bij je buur! Breng een zelfgemaakt soepje of koekje en zeg erbij waarom hij of zij zo’n fijne buurtgenoot is. Want waarom wachten met iets aardigs zeggen als het ook vandaag kan? Vanuit WIJ(K) GELUK hebben we een rozenactiviteit ontwikkeld. Neem contact op met Heleen André de la Porte, voor meer informatie: 06 150 733 24 of via de mail: dynamo-advies@kpnmail.nl. Deze kranten berichtten er al over: De Stadspers De Vierklank Biltsche Courant
  • Geen zin om alleen te eten? Meld je aan voor een online lunch of diner met je buren, via Eet mee
  • Ga - corona-proef, dus met afstand - wandelen met je buurtgenoot! Dat wordt nog leuker als je de ommetje-app installeert. Dan kan je een wandelcompetitie organiseren en krijg je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje van hoogleraar neuropsychologie Eric Scherder: Hersenstichting
  • Of ga dan direct Ploggen  Dat is wandelen of hardlopen, en ondertussen je buurt schoon houden.
  •  Samen een uurtje koffie drinken? Meld je aan voor een Telebakkie
  • Vraag Levend Ganzenbord aan bij de buursportcoaches, ze komen graag in de wijk langs om samen met jullie dit interactieve spel te spelen.

  • Het Oranjefonds heeft een mooie actie bedacht: De Vlam, een symbool van warmhartigheid. Hiermee laat je zien dat je een ander een warm hart toedraagt. Iedereen kan de raamsticker gratis aanvragen. Met dit kleine gebaar kunnen we aan elkaar laten zien dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Het aanvragen van de vlam kan via: Vlam

We brengen graag WIJ(K) GELUK naar jouw buurt. Heleen Andre de la Porte helpt je daar graag bij en is belbaar op: 06 150 733 24 of via de mail: dynamo-advies@kpnmail.nl. Ook als je zelf een idee hebt, maar niet weet waar te beginnen. Sluit je bij ons aan! Met jouw hulp wordt WIJ(K) GELUK een beweging van lichtpuntjes in Gemeente De Bilt. Want waarom alleen doen, als het ook samen kan?

 

WIJ(K) GELUK is een initiatief van Samen voor De Bilt, KunstenHuis en Dynamo Advies en wordt ondersteund door Blijstift, Bart van Gerwen, Mens en zijn Natuur, MENS De Bilt, Gemeente De Bilt, Rabobank Stimuleringsfonds, TAP Dela en Woonstichting SSW.

 

En mocht je blij worden van dit initiatief, laat ons dit dan ook weten via dynamo-advies@kpnmail.nl